Eric - verpleegkundige CHR

“Ik bouw een band op en kan inspelen op iemands behoeften”

Eric - verpleegkundige (CHR)

“Zorg verlenen geeft me voldoening”

Na heel wat jaren als verpleegkundige op de spoedeisende hulp in het Anna Ziekenhuis, maakt Eric in 2021 een overstap naar Anna Ouderenzorg. Daar is hij verpleegkundige bij centrum voor herstel en revalidatie (CHR). Hoe bevalt dat hem? “Heel goed. De zorgvraag en ziektebeelden zijn totaal anders, maar de dankbaarheid van mensen is even groot. Ik kreeg zowel van collega’s op de afdeling als van de arbodienst alle ruimte om rustig te beginnen op mijn nieuwe plek.”

De bedrijfsarts heeft zich echt ingezet om een passende plek te vinden

Het is coronatijd als Eric erachter komt dat hij een spierziekte heeft, Myasthenia Gravis. Op dat moment vallen zijn klachten op z’n plek. “Door alle perikelen was ik even uit de running. Ik heb veel steun aan de arbodienst gehad. Bart Vullings, de bedrijfsarts van het Anna, heeft zich echt ingezet om een passende plek te vinden. Die vond ik bij Anna Ouderenzorg, centrum voor herstel en revalidatie.”

Ik heb geen dag spijt gehad van mijn keuze voor het Anna

“Ik ben dankbaar voor mijn nieuwe werkplek op CHR. Ik moest gewoon in de zorg blijven werken. Dat is me op verschillende momenten in mijn leven duidelijk geworden. Op jonge leeftijd was ik ziekenverzorger in militaire dienst. Na mijn dienstplicht viel mijn keus al snel op het Anna. Daar heb ik geen dag spijt van gehad. Tot ons grote verdriet overleed onze dochter in 1999. Ik heb toen hardop gedacht: voor haar kan ik niet meer zorgen, maar wel voor andere mensen. Dat geeft me nog steeds veel voldoening.”

Bij CHR ben ik langer betrokken bij het zorgproces

“Wat ik vooral leuk vind aan de zorg die ik nu bij CHR verleen, is dat je langer betrokken bent bij het zorgproces van een cliënt. Dat proces is op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis toch veel korter. Doordat je iemand begeleid in het proces richting herstel, bouw je een band op en kan ik inspelen op iemands behoeften. Dat probeer ik de leerlingen die ik begeleid op de werkvloer ook mee te geven.”

Wat is jouw ware gezicht?

Ontdek in 7 korte stellingen jouw grootste kracht als (zorg)professional. 

Doe de test

Welke van de {{resultItems.length}} vacatures past het best bij jou?

Zoek jouw functie

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Meld je aan